maanantai 14. marraskuuta 2022

Pituutta ja mittaamista

 Viime viikolla oli useita lapsia sairaana joten toimimme kaikki Kivenkolossa paikalla olevat lapset toimittajina. Tässä toimittajien viikon kohokohtia.


Me ollaan laitettu kaikki kirjaimet tohon metalliin. Noi kirjaimet pysyy siinä, koska ne on magneettia. Paitsi tossa ei ole Ö:tä eikä Ä:tä

Meillä on Kivenkolossa uusi peli nimeltä ”Blokus”. Siinä pitää vallottaa aluetta omalla värillään.

Viikon aikana olemme perehtyneet pituuteen, korkeuteen ja mittaamiseen useilla eri tavoilla. 
Tässä kuvassa selvitimme kuinka monta esikoululaista Kivenkolo on pitkä. Vastaus on muuten kuusi.

Vertailimme myös toistemme pituuksia ja menimme pituusjärjestykseen. 

Tutkimme pöydän pituutta ja käytimme mittavälineenä omia käsiä.

Huiskekirjasta löytyi myös sivullinen mittaamiseen liittyviä tehtäviä. Mittasimme mm. ötökän pituuden legopalikoilla. Siinä pitikin olla tarkkana että sai oikean tuloksen.

Yritimme rakentaa maailman korkeimman tornin, niin korkean että se osuisi kattoon. Ei ihan osunut kattoon, mutta kyllä se aikuisia pitempi oli.

Seurakunta kävi pitämässä meille kynttilähetken jossa käsiteltiin Pyhäinpäivää. Siellä lapset pääsivät rakentamaan yhdessä kranssin ja viemään kynttilän jonkin menetetyn muistoksi.

Torstaina kokeilimme satuhieronta junaa jossa jokaisen selkään piirrettiin samaan aikaan sama tarina. Jotkut lapsista olivat tätä jo kokeilleetkin kotona tai kavereiden kanssa.

Viikko lopetettiin turvataidoista puhumiseen. Tällä kertaa vuorossa olivat jokaisen oma keho ja uimpuku alueet. Tämä aihe liittyy hyvin tämän vuoden Lasten oikeuksien viikon teemaan ”oikeus turvallisuuteen”
Lasten oikeuksiin paneudumme lisää seuraavan viikon aikana.