perjantai 19. elokuuta 2022

Lapset kertovat


Kukin eskarilainen pääsee Kivenkolon vuorollaan olemaan toimittaja ja viikon ajan kertoilemaan viikon puuhistamme. Lapset ovat kuvanneet ja kertoneet ajatuksiaan arjestamme ja olemme yhdessä laittaneet kuvia tänne blogiin. Viikon toimittajilla on myös ”pressipassit” kaulassa kuin oikeilla toimittajilla konsanaan.

 
Toimittajat kertovat:

Tässä teimme mälpäkettä. Kerättiin yhdessä ruohoa ja muuta. Sitä ei muut tiedä paitsi eskarit. Kirjajuttuja.

Oli käynyt kova tuuli ja pihan puu kaadettiin, ettei oksa tipu kenenkään päälle. Teimme majoja. Se oli kivaa. Kaikki melkein teki. Iltapäivällä auto keräsi ne pois. Katsottiin ikkunasta kun ne vietiin ne risut. Harmitti se. Aikuiset lupasi, että metsään voidaan mennä retkelle joku päivä tekemään uusia majoja.

Tässä on Huiskepuu. Me maalattiin omia reittejä. Jotkut meni kävelleen, jotkut autolla tai pyörällä.
Tyttöjen heppaleikki. Pihalla oltiin Merkki palaa, pakko vaihtaa leikkiä. Se oli vaikeeta. Alapihalla oltiin.


Tällaisia ajatuksia lapsilla tästä viikosta. Jatkamme lasten toimittajatyön kehittämistä. Myös lasten arvioinnin ja palautteen kerääminen on tärkeää. Perjantain musiikin jälkeen pyysimme lapsia arvioimaan hymiöin toimintaa ja huippukivaa musaa meillä oli!Taitavia rummuttajia ja rytmittäjiä lasten toivemusiikin tahtiin sekä kapellimestarin näytön lukemistaitoa. Tällä viikolla on myös julistettu eskarirauhaa, kerrattu miniversoa, tehty eskarikirjaa eteenpäin ja liikuttu ahkeraan. 

Viikonloppu on siis hyvinkin ansaittu!