perjantai 14. tammikuuta 2022

Jäätä, pakkasta ja kirjaimia

 

Viikko aloitettiin talviaiheisilla liikuntaleikeillä salissa. Oltiin mm.lumisotaa häntäpusseilla ja laskettelua renkailla. Hiki tuli!
Talven riemuista parhaita on luistelu. Meidän eskarit olivat tosi reippaita, kun kävimme lähikentällä luistelemassa. Opettelimme luistimen jalkaan laittoa ja nauhojen löysyttämistä. Otimme tuntumaa jäähän opetellen oikeaa tapaa kaatua ja nousta ylös. Leikkien ja liikuntavälineiden avulla harjoittelimme liikkeelle lähtöä, jarruttamista, painon siirtoa, kaarreluistelua, erilaisia liukuja ja ennen kaikkea tasapainoa ja tuntuman hakemista luistimiin  ja jäähän. Hippaleikit kehittävät nopeutta ja reagointikykyä. Myös omien välineiden huoltamista opeteltiin. Olipa iloisia lapsia ja sisukkaita oppimaan uutta!


Musiikilla harjoittelimme rytmittämista ja tutustuimme musiikin aika-arvoihin taa ja tit-ti. Lapset keksivät lauseita, joita rytmitimme ja tavutimme rytmikapuloiden avulla. Fiilistelimme myös lumilei - laulun tahtiin. Musiikki on aina yhtä mukavaa.

Kirjaimia on harjoiteltu ja kerrattu kovasti ja kielelliset valmiudet ovat kovasti kehittyneet kaikilla. Tunnistamme jo hienosti myös alku- ja loppuäänteitä sanoista ja tavuttamisessa olemme jo tosi hyviä.

Oikein hyvää viikonloppua kaikille ja jatketaan ensi viikolla.