perjantai 17. syyskuuta 2021

Tunteita ja vesileikit 
Kuuntelimme musiikkikappaleita ja tutkimme niiden sointiväriä ja tanssitimme huiveja  musiikin herättämän tunteen mukaan..Iloinen musiikki herätti kepeää liikehdintää, surullinen hidasta, vihainen sai aikaan sähinää ja pelottava musiikki sai meidät lähes jähmettymään ja liike lähes pysähtyi.
Keittiön Sanna kävi kertomassa meille ruokaympyrästä ja värikkäiden kasvisten tärkeydestä.Ensi viikolla alamme keräämään merkkejä sen mukaan minkävärisiä kasviksia on syöty..


Teimme yhdessä kiusaamisen ehkäisysuunnitelman ja kertasimme Mini-verson pelisäännöt. Ajatuksena on   että riidat ja konfliktit eivät ole mitään kamalaa, vaan niistä voi oppia.  Aikuinen on puolueeton ja lapset itse sopivat riitansa. Osapuolet keskustelevat ja etsivät itse ratkaisun ja pohtivat, miten riita ei toistuisi ja mitä kumpikin lupaa. Sovinnon merkiksi Röllin sovittelupeikko saa vaatteisiinsa paikan. Lapsia tässä auttaa aikuisen tekemät kysymykset ja sovittelun selkeä rakenne.

Aloitimme vihdoin vesileikit ja saunomisen. Sitä onkin paljon toivottu ja se on mukavaa vaihtelua ja Rölli arjen luksusta.

Keli ovat aika viileät , joten muistakaa laittaa lapsille lämmintä vaatetta mukaan. Kaulurit ja sormikkaat eivät ole liikaa.

Hyvää viikonloppua!