perjantai 23. maaliskuuta 2018

Viikko 12.

Viikko ollaan jälleen maailman matkalla oltu ja nyt onkin aika palata takaisin koti Suomeen. Tässä muistoja tämän viikon matkailusta.
Viikko aloitettiin leikkimällä liikuntaleikkejä vieraista kulttuureista.
Lohikäärmeen häntä leikki Kiinasta.
Kivileikki Afrikasta.
Ratsastusleikki Portugalissa.
Uutena maailmanmatka kohteena oli Japani.
Tutustuimme Japaniin jakautumalla pienempiin ryhmiin ja jokainen ryhmä sai itselleen ipadin. Opeteltiin käyttämään googlea ja etsimään sillä tietoa ja kuvia Japanista.
Hyvin mielenkiintoista Japanissa on heidän kirjoituksensa mikä näyttää kuin taideteokselta. Keksittiin itse omia Japanilaisia kirjoituksia jotka saatiin koristamaan ryhmän seinää.
Yhden päivän ajan tutkimme aisteja. Lapsille esiteltiin kuuloaisti muistipeli.
Testattiin miltä maailma näyttää eriväristen kalvojen läpi.
Etsittiin tunnustelemalla esineitä tunnustelulaatikosta.
Selvitettiin maistamalla kumpi vaalea jauhe on sokeria ja kumpi suolaa.
Yritettiin piirtää omakuvat ilman että näkee mitään. Hassujahan niistä kuvista tuli.
Viikon aikana musisoitiin vieraiden kulttuurien laulujen tahdissa. Huomattiin että vieraiden kulttuurien musiikki on hyvin rytmikästä.
Maailmanmatkan viimeinen kohde oli Argentiina. Eräs esikoululaisista asui koko viime vuoden Argentiinassa joten hän toimi meidän matkaoppaana. Hänen rakkain muistonsa  Argentiinasta oli hampurilainen jonka hän oli siellä useasti syönyt, joten päätimme syödä koko porukalla hampurilaisia. Hyvältähän ne maistui. Hampurilaisen lisäksi tutkittiin rahoja,matkakirjaa Argentiinasta ja etsittiin tietoa lapsia askarruttaviin kysymyksiin.

Vaikka maailmalla on ollut mukavaa on koti-ikävä kasvanut niin suureksi että nyt on aika palata kotiin. Ensi viikolla keskitytään pääsiäisen viettoon ja valmistautumiseen. Mukavaa viikonloppua.