sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Viikko 10.

Hiihtoloman jälkeen oli mukava palata taas esikoulu arkeen ja päästä porukalla puuhaamaan.
Viikko täräytettiin käyntiin sisäliikunnalla. Tällä kertaa vuorossa oli mm. Jättipallohippa, jossa hippa ottaa toisia kiinni jumppapallolla.
Harjoiteltiin tarkkuusheittoa kaatamalla keiloja.
Ja kirjoittamalla oma nimi heittämällä hernepussia seinällä oleviin kirjaimiin.
Opeteltiin myös ihka uusi Lammas,susi ja pensas hippa.
Siitä lapset innostuivat niin että jatkoivat sitä vielä ulkoilussakin.
Tiistaina kokoonnuimme seurakunnan kynttilähetkelle kuuntelemaan tarina erilaisuudesta. Tarinan aihe sopikin meidän tulevaan projektiin hyvin sillä lähdimme viikon aikana maailmanympärimatkalle tutustumaan vieraisiin kulttuureihin.
Opeteltiin myös uutta kirjainta. Tässä upea taidonnäyte kuinka kyseisen kirjaimen voi tehdä omalla kehollaan. Yrittäkäähän perässä.
Uutta projektia varten piti hieman valmistella asioita, sillä eihän maailmalle voi lähteä ilman passia ja matkalaukkua.
Valmistauduimme jo etukäteen projektiimme piirrättämällä lapsilla mitä he haluaisivat nähdä ja kokea matkallamme.
Ensimmäinen matkakohde oli naapurimaamme Ruotsi. Tutkimme sen kieltä,mistä se löytyy kartalta,mitä rahaa siellä käytetään, mitä jo entuudestaan lapsille tuttua sieltä tulee,leikimme muutaman hauskan Ruotsalaisen leikin sekä tietysti saimme passiin leiman Ruotsin vierailusta. Mihinköhän me seuraavaksi reissataan?
Tällä viikolla kokeiltiin myös uutta kivaa tunne ja sosiaalisten taitojen harjoitusta. Harjoituksessa yksi lapsista menee erikoistuoliin ja muut lapset kehuvat häntä niin paljon kuin kerkiävät. Huomattiin kuinka kivalta pienetkin kehut tuntuu.
Viikko päätettiin syntymäpäivien viettoon. Tällä kertaa toivetoimintana oli jalkapallotemppurata. Radalla piti pujotella,kuljettaa palloa takaperin,laukoa maaleja ja koittaa kaataa keiloja palloa potkaisemalla. Lopuksi vielä otettiin kunnon pelit.

Ensi viikolla jatketaan maailman matkaa ja tutustutaan uusiin maihin ja kulttuureihin.