perjantai 9. helmikuuta 2018

Viikko 6.

Tässä tämän viikon kohokohtia.
Viikko aloiteltiin lukemalla uusi Huisketarina jossa jatkettiin viimetarinan aihetta eli kiusaamista. Kiusaamisesta juteltiinkin lasten kanssa ahkeraan ja pohdittiin kuinka olla kiva kaveri.
Harjoittelimme tavoittamista ja sanojen muodostamista tavuista, jotka muodostuivat jo opituista kirjaimista. Lapset saivat tehtäväksi keksiä niin monta eri sanaa kuin vain tavukorteista on mahdollista muodostaa. Tämä tehtävä kestää varmasti vielä monta viikkoa ja sen etenemistä voi käydä seuraamassa ryhmämme seinältä.
Tällä viikolla kävimme vierailulla kirkossa. Saimme ennakkotehtäväksi tutustua Nooan arkki tarinaan ja tehdä jotain kyseiseen tarinaan liittyen. Tietysti päätimme tehdä oman Nooan arkin eläimineen ja sateenkaarineen.
Itse kirkossa pääsimme laskemaan rappusia noustessamme yläparvelle,tutustumaan kanttorin opastuksella kirkon urkuihin sekä etsimään kadonneita Nooan eläimiä. Saimme myös laulaa urkujen säestyksellä.
Jätimme oman arkkimme muiden eskareiden tekemien arkkien joukkoon.
Lisäksi saimme hienot väritystehtävät eskarin vietäväksi.
Tässä muutama kuva eskareiden telkkariprojektista. Telkkariin tehtiin myös kaukosäädin ja pleikkari.
Tällä viikolla ollaan vihdoin päästy kunnolla luistelemaan. Opettelimme perusluistelutaitoja, leikimme erilaisia hippoja, teimme taitoradan ja pelasimme. Kyllä oli mukavaa.
Ensi viikolla jatketaan uusin kujein.