sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Viikko 4.

Tällä viikolla meidän oli tarkoitus luistella ahkeraan, mutta säät eivät ole olleet meidän puolella. Alkuviikosta pakkanen paukkui turhankin rajusti ja loppuviikolla vesisade pilasi luistelumahdollisuudet. Noh ei me sään armoille lannistuttu vaan keksittiin vaikka mitä mukavaa puuhaa.
Kun ei kerran ulos pääse luistelemaan, vedetään villasukat jalkaan ja luistellaan pitkin liikuntasalia.
Salissa kokeiltiin myös vaaratonta lumisotaa häntäpalloilla.
Tasapainoiltiin radan läpi kun toiset yrittivät osua häntäpalloilla.
Ja harjoiteltiin siltaa. Tässä malliesimerkki.
Uutena kirjaimena harjoiteltiin T.
Ja pelattiin kirjainbingoa.
Keskiviikkona huomasimme säätä ja kävimme luistelemassa läheisellä kentällä. Aikuisen iPadin unohduksen vuoksi ei reissusta valitettavasti saatu kuvia. Ensi kerralla sitten. Lapset saivat myös omat luistelupassinsa jota saavat täyttää sitä mukaan mitä luistelutaitoja ollaan harjoiteltu.
Kello kiinnosta eskarilaisia paljon,joten on aika aloittaa ajan tutkiminen. Aluksi mietittiin mistä huomaa että aika kuluu ja tutustuttiin tiimalasiin ja tehtiin vesikello.
Porukalla ratkottiin myös aikaan ja päivän kulkuun liittyviä kirjatehtäviä.
Torstaina pääsimme seuraamaan aikuisten ja lasten näytelmää tutusta jänöjussin mäenlasku tarinasta. Ei tainnut jänö ihan taivaaseen asti hypätä.
Luistelemaan kaivatessa aloitimme askartelemaan paperisia luistelijoita.
Villasukka luistelua harjoiteltiin vielä loppuviikon musiikkisalivuorolla. Oli mukava eläytyä talvisiin lauluihin ja kuvitella luistelevansa järven jäällä.
Kokeilimme myös mielikuvitus lumisotaa. Tarkoituksena oli liikkua hidastetusti ja eläytyä täysin lumisodan tiimellyksiin.
Viikko lopetettiin lisätehtävän parissa. 

Toivotaan ensiviikolla parempia ulkoliikunta kelejä sillä vuorossa olisi hiihtäminen.