perjantai 13. lokakuuta 2017

Viikko 41.

Tässä muistoja tämän viikon puuhista.
Viikko aloitettiin synttärisankarin toivetoiminnalla joka oli temppuradan tekeminen liikuntasaliin. Mahtava temppurata tehtiin ja kaverit tykkäsivät.

Tällä viikolla olemme askarrelleet paljon. Viime Huisketarinassa Apuli sai uuden talon ja me ruvettiin lasten kanssa miettimään mitenköhän Apulia uudessa talossa nukutti? Näkiköhän se unta? Päätimme lasten kanssa piirtää Apulia unen. Aluksi laveerasimme isot paperit jonka jälkeen piirsimme niihin vahaliiduilla. Unet ovat näkyvillä ryhmämme seinillä.
Tiistaina saimme vieraaksi Juniori Jukuri valmentajan joka kävi leikittämässä meitä pirteässä syysilmassa. Lapset pääsivät touhuamaan erilaisten hippojen parissa.
Tällä viikolla kokeiltiin millainen tarina tulee tarinamylly-menetelmällä. Menetelmän ideana on pyörittää pulloa ja kertoa tarinaa siitä asiasta mihin pullo osottaa ja seuraava pyörittäjä jatkaa tarinaa. Tällainen tarina saatiin ensimmäisellä kokeilu kerralla:


Olipa kerran ilmapallo joka lähti lentelemällä metsään, viisakko oli lähtenyt ilmapalloa seuraamaan ja sen jälkeen se lähti kotiin ja nukkumaan. Apuli koputti oveen sitten viisakko heräsi. Nuutelo oli hädissään ja hän säntäsi heti paikalla viisakon luokse. Sen jälkeen tuli itikka joka meinasi purra nuuteloa. Nuutelo sanoi hus ja itikka lensi pois. Sitten viisakko alkoi leikkaamaan saksilla paperia ja teki siitä itselleen paperilennokin. Sen pituinen se.

Lisätehtävän tekemistä.
Lapset saivat tällä viikolla askarteluhaasteen. Laitoimme askarteluohjeet Pyyterön propellista seinälle ja haastoimme lapset kokeilemaan sen tekemistä. Vielä ei kovin montaa propellia ole ryhmässä lennellyt😅

Pääsimme keskiviikkona seuraamaan klassista Suomalaista satua Röllin aikuisten näyttelemällä. Kyseessä oli Satu siitä kuinka karhu menetti pitkän häntänsä.
Torstaina kävimme omalla majallamme. Tällä kertaa vietiin sinivalkoiset kivet majalle ja tehtiin niistä iso Suomenlippu ja kirjoitimme sen ympärille Suomi 100. Upea vai mitä.
Kepeillä kirjoittelu herätti lapset kokeilemaan oman nimensä kirjoittamista kepeillä.
Loppuviikosta tutustuttiin uuteen Huisketarinaan.
Tällä viikolla vietettiin Aleksis Kiven päivää ja teimme hänestä viikon suomalaisen. Luimme pitkin viikkoa Koiramäen seitsemää veljestä. Kukakohan olisi seuraava viikon suomalainen?
Rentouttavaa viikonloppua kaikille.